Pentru consultanta juridica sunati la:

0744.140.942

Practicam avocatura in Bucuresti si in urmatoarele judete:

  • Bucuresti
  • Prahova
  • Valcea
  • Giurgiu
  • Brasov

Reorganizarea Judiciara

REORGANIZAREA JUDICIARA

In cazul in care societatea dumneavoastra intampina dificultati financiare, in vederea evitarii falimentului si a consecintelor grave generate, avocatii si specialistii nostri va recomanda sa parcurgeti procedura privind reorganizarea judiciara.

Acesta este de fapt si tendinta in piata unde marii creditori (bancile spre ex.) accepta mai usor reorganizarea judiciara fata de perioada anilor trecuti, convinsi fiind ca astfel posibilitatea recuperari creantelor creste.

Avantajul principal din reorganizarea judiciara consta in faptul ca societatea isi continua activitatea comerciala, sub supraveghere specializata, activitate ce are ca scop plata tuturor creditorilor.

De asemenea, prin demararea acestei proceduri, toate actiunile judiciare demarate de catre creditori sunt suspendate de drept. Creantele nascute inainte de deschiderea procedurii, raman nemodificate pe durata acesteia, deoarece conform prevederilor legale in materie pe perioada procedurii nu curg penalitati, dobanzi, majorarii, etc, cu exceptia creantelor garantate. Mai mult, furnizorii de servicii (electricitate, gaze naturale, apa) nu au dreptul sa schimbe, sa refuze sau sa intrerupa livrarile de utilitati, in cazul in care debitorul are calitatea de consumator captiv.

Prin reorganizarea judiciara a debitorului aflat in insolventa se propune redresarea activitatii acestuia, in vederea achitarii datoriilor fata de creditori. Planul de reorganizare poate fi propus de catre debitor, administratorul judiciar, precum si de unul sau mai multi creditori ce detin impreuna cel putin 20% din masa credala.

Procedura reorganizarii judiciare poate fi solicitata de catre societatea debitoare daca sunt indeplinite mai multe conditii printre care si conditia ca anterior deschiderii procedurii, debitoarea sa nu mai fi fost supusa unei asemenea proceduri.

In cazul in care reorganizarea este aprobata de catre creditori si de catre judecatorul sindic debitorul isi va conduce activitatea sub supravegherea administratorului judiciar si in conformitate cu planul confirmat, pana cand judecatorul-sindic va dispune, motivat, fie incheierea procedurii insolventei si luarea tuturor masurilor pentru reinsertia debitorului in activitatea comerciala, fie incetarea reorganizarii si trecerea la faliment, in conditiile Legii.

Potrivit art. 105 alin 1 din Legea nr. 85/2006, oricare dintre creditori, administratorul judiciar, dar si administratorul special pot solicita judecatorului sindic trecerea la procedura falimentului, in cazul in care planul de reorganizare nu este respectat.

Asadar daca reorganizarea activitatii societatii debitoare se va fi desfasurat conform planului, aceasta isi continua activitatea, in caz contrar se trece la procedura falimentului.

Avocatii si specialistii nostri va asigura servicii de inalt profesionalism constand in analiza activitatii societatii, redactarea si depunerea tuturor inscrisurilor necesare demararii procedurii (inclusiv a bilanturilor), asistenta juridica si consultatii pe toata durata procedurii.