Pentru consultanta juridica sunati la:

0744.140.942

Practicam avocatura in Bucuresti si in urmatoarele judete:

  • Bucuresti
  • Prahova
  • Valcea
  • Giurgiu
  • Brasov

Divortul pentru romanii din strainatate

Divortul pentru romanii din strainatate reprezinta unul dintre domeniile in care avocatii RLB au o experienta vasta.

Divortul pentru romanii din strainatate alaturi de partaj, incredintare si reincredintare minori, de stabilire a programului de vizitare, recunoastere hotarari straine de divort, apostilare, supralegalizare acte, reprezinta domenii in crae aveti nevoie de serviciile de specialitate ale avocatilor RLB.

 
In cazul in care doriti sa divortati si va aflati in strainatate, exista 3 posibilitati:
  1. In fata instantei de judecata, caz in care nu este necesar sa va deplasati in Romania.
Se redactateaza si autentifica o procura in baza careia unul dintre avocatii nostri se va ocupa de intreaga procedura, nefiind necesara prezenta dv. in Romania.
Procedura presupune termene relativ scurte, fiindu-ne necesare copiile cartilor de identitate ale sotilor, certificatelor de nastere ale minorilor si originalul certificatului de casatorie. Daca nu sunteti in posesia certificatului de casatorie in original, suntem in masura sa obtinem noi o copie legalizata a acestuia de la autoritatile competente.
O solutie irevocabila ar putea fi obtinuta in cca. 8 luni.
Costurile procedurii se discuta in functie de complexitatea dosarului (divort prin acord sa nu, incredintare minori, pensie de intretinere, etc), neputand insa depasi 600 euro, cu toate taxele incluse.
  1. Procedura in fata Notarului Public, caz in care trebuie sa va deplasati in Romania o singura data: la termenul stabilit de catre Notar pentru solutionarea cererii.
Toate demersurile sunt efectuate de catre noi: pregatirea dosarului, identificare notarului in functie de cerinta partilor (avem mai multe cabinete de notari partenere), depunerea actelor in baza unei procuri autentificate, asistenta juridica si reprezentarea dv in fata notarului etc.
Dupa inregistrarea dosarului, notarul acorda un termen de o luna, timp in care partile se pot razgandi.
Dupa expirarea termenului, partile se prezinta in fata notarului, semneaza cererea de divort, casatoria desfacandu-se in aces fel.
Costurile cca. 290 euro.
  1. Procedura in fata Ofiterului de Stare Civila. Este aproape identica (durata si procedura) cu procedura in fata notarului.
Costuri cca. 190 euro.
Consultanta juridica este gratuita.
Nu ezitati sa ne contactati, completand formularul alaturat.